fredag 20 november 2009

Torsdag = Städdag















Här ses "Bloggaren" våttorka lägenheten under överinseende av fotograf Berit. Berit själv, som nu behärskar tvättmaskinen här lika bra som grästrimmern på landet, tvättar upp lite småsaker som stringtrosor och lakan ......... nä , stringtrosor är väl för mindre varelser tycker vi nog, men man har ju sett det mesta på playan. Några feta arselen som borde se sej i backspegeln innan de går ut !!
Lunchen idag intogs på Tre Hjärtan där vi idag hade nöjet att bli serverade av Lena och Enrices son Alex. (San Agustin snart en familjeangelägenhet för ovanstående trio ?). Okej, det kanske skulle sätta sprätt på lite fler saker, som tyvärr somnat in här.

Vi valde schschnitschel idag. Kanske lite smaklös, men salt och peppar är ju gratis tillbehör på bordet, så det blev bra.








Middagen under senare kvällen serverades i lätt klädsel och håret kammat med en handgranat. (gäller mej). Menyn var Berits Kycklinggryta Special och den går inte av för hackkycklingar. (observera AIK-halsduken i bakgrunden uppe till vänster).

Ett botaniskt problem har uppstått men delvis lösts: "Områdesgubbarna" hade redan tidigt i morse rena beskärningsorgierna i våra vackra träd på tomten. Inte många grenar kvar efter den orgien. Frågan är vad heter träden ? Eller F.d. träden. De har så stora frökapslar, som stora ärtskidor och som kan användas som caracas. (stavningen ifrågasättes). De torkade fröna skramlar så fint inuti.



Frågade Anna om namnet och hon var så glad att det var det enda hon visste om botanik. Att de hette alltså just Flamboyan och då förstår man varför Apartamentos heter så.

Men Leif och Katja hade redan tidigare fått veta att de hade ett träd som blommade uppe vid deras pool och som hette Flamboyan. Så jag måste dubbelkolla vem som har rätt. Familjen Svensson från Skåne förståss. Jag var uppe och fick en bild och (whiskey) på deras Flamboyan och enligt bilder på Googles, så har ju Svenssons rätt.



Morsning och Adios

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar