onsdag 25 november 2009

Lång dags färd mot natt





Det här är Roger, Norrman, Fransman, Tysk och Svenskspråkig minst. Men mest är han norsk och vågade hyra ut bil till oss igen. (med tanke på att jag varit lastbilschaufför). Dagen har varit händelserik, så pass att den inte ryms på en blogg. Idag hade vi två viktigaste saker att rapportera. Först skulle vi åka många långa och krokiga serpentinvägar innan vi kom till Santa Lucia, för där åt vi senast så läcker glass med honungskräm av mandelblom, som blommar här i slutet av feb.



För det andra skulle vi bli av med Emelie, som tyvärr måste återvända till Skåne onsdag.
Av den anledningen var vi inviterade av Emelie att tillsammans med morfar och mormor äta avskedsmiddagen på Tonis.


Mormor och morfar som skämt bort henne under styvt en vecka återkommer också snart till Skåne och träffar henne regelbundet. Vi hoppas också träffa hela familjen Svensson och Emelie igen.




Måste bekräfta igen hur viktigt det är att se på andra platser än Playan när man är här.Sol får man ändå och landskapet är så otroligt vackert. Man kan inte förstå att det grönskar trots bristen på regn.


Vi började med att köra nära förbi Las Palmas för att sedan så småningom hamna i Teror, som var meningen med utflykten.


I Teror hade vi dessvärre tillfälle att se en Militärisk begravning i kyrkan. Vet inte, men hela kyrkan var full av soldater. Kan varit någon stupad soldat i Afganistan eller Irak, kanske.

Det är inte helt lätt att köra genom alla småbyar. Plötsligt har det uppstått nå´n Manana. (uttalas manjana och betyder imorgon).

Plötsligt möter vi en grävmaskin på en gata avsedd för mindre bilar än vår Fiat Pundo och då förstod jag att något var fel. Enkelriktat förståss. Men de är så vänliga, Manana, manana.

Avslutar dagens med en vacker översiktsbild.


2 kommentarer:

  1. Tack för en trevlig reseskildring men jag är mycket förvånad över att en f.d. lastbilschaufför kan åta mot enkelriktningen :-)
    Välkomna hem!

    SvaraRadera
  2. Jag är inte förvånad. En gång rev jag ner spårvagnsledningarna i Norrköping. Ingenting är omöjligt för en "Edqvistare".

    SvaraRadera