lördag 14 november 2009

Barn på nytt





Slö, slappt och likgiltigt har dagen passerat. Inte likgiltigt förståss. Nä vi konstaterade just idag att efter 2 veckor börjar man acclimatisera sej, även till värmen och nu kan jag inte tänka mej ett gråkallt väder med dis, mulet och 3 grader.

Vi pangsjonärer måste planera för framtiden så frågan är bara hur kommunalskatten här slår till. Vi kommer väl hem en sväng och hämtar loppiskartongerna och hoppas att något eller några av våra barn tryggar ålderdomen för oss hemma i Svedala när vi tröttnar på värmen och vi behöver svensk sjukvård. Förresten är nog även sjukvården bättre för äldre här.

Våra nyvunna skånska vänner fick ett problem. Hon fick en släng av ur invägsinfekt. och det var gratis på sjukan, som ligger strax bredvid och medicin på apoteket, strax bredvid, var gratis ävenså.

Det uppges att det inte bara gällde Skåningar utan även svenskar i övrigt.

En släng av V75 fick vi också hos Lena på cafét och det var som i Sverige 4 rätt. Föranleder alltså ingen flytt av den anledningen.

Den svala sköna kvällspromenaden blev ett par varv i centrat. Många restauranger var faktiskt välfyllda och på en av dom satt förståss Katja, Leif och deras barnbarn som kom hit idag för att bo hos morföräldrarna 10 dagar.

Vi har också bjudit in barn eller barnbarn, men ingen vill komma och hälsa på oss. De har väl sina föräldrar att tänka på.

Det roliga med promisen var att se hur infödingarna ordnat för sina barn. Här finns Yupi Park med mängder av aktiviteter för barnena och föräldrar eller äldreföräldrar har en servering där de kan förlusta sej på sitt sätt med mat och dryck. Det var skitroligt att se hur gemenskapen kan vara.
Vi märker också på grannar vi har på båda sidor hur mycket de engagerar sej i barnen.
Ps. Observera att vi gått upp i vikt. Ds
Morsning korsning



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar