fredag 6 november 2009

Puerto Mogán, Paradiset






Vi gör idag vår obligatoriska utflykt till kära Puerto Mogán, minst en gång per resa. Vi åker med buss via Playa Ingles, Maspalomas, Aurgineging, Puerto Rico, Playa de Amadores, Puerto Mogán. Resan tar exakt en timme och kostar 7,50 E/per pers. Busschaffissarna kör som biltjuvar och mot slutet är det serpentinvägar på hög höjd, kanske 100 m djupt ner mot havet. Det hindrar inte bussdårarna att köra på 2 hjul genom kurvorna. Sista böjen (se bild) före Mogán måste de signalera för att varna: "Här kommer jag". Tänker varje gång att om något skulle gå snett, en hjärtinfarkt, kollision, eller punktering, så kan det gå käpprätt åt h....e.



Hur som helst kom vi levandes fram idag också och skyndar raskt vidare till våra kära vänner engelskeparet Brian och Janet som driver en brittisk pub därstädes. Han, Brian tattoar också och det är frestande att få en Ior på armen och Berit var nära att sätta dit en jordgubbe idag. (På armen alltså) Vi skulle få specialpris, 60 E.


På fredagar är det marknad i Mogán och hur mycket som helst bland alla Bouganvillan. Vi har varit många gånger här men blir varje gång lika hänförda av skönheten i den lilla byn. Alla blommorna i alla färger, båthamnen och så Brian förståss. Han kör f.ö. en Harley Davidsson och en röd sportbil.

Deras välkomnande av oss är väldigt uppriktigt och vi kan kommunicera på flytande engelska Nu har de börjat med Karaoke på fredagar och idag var fredag så det var fullt ös innan vi satte oss på bussen hem till San Agustin.

Väl hemma blev det Spaghetti och köttfärssås och Berit inhandlade köttfärsen på Vivo i köpcentrat. Enligt "kökschefen" så är det riktig köttfärs här. Alltså klös i den. Ingen uppblandning inte. Samma med äggen. Ingen inavel.

Senare gick vi över till Lena och tog en irisk kaffe. Där träffade vi också våra nyvunna vänner från flyget ner, som bor strax bredvid i ett annat område. De bjöd hem oss någon kväll på sittande fot.

Idag har varit varmt igen (efter ett par dagar lite svalare 20-24 grader). Idag uppmättes 31 grader i Maspalomas.

Nu får det vara bra för idag. Bilder från idag räcker flera dagar.

Morsning och goodbyes
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar