torsdag 15 april 2010

Dagens sanning

Dagens undersökningsresultat läser jag i Metro. Långa kvinnor tjänar mer än korta. 1.400 kvinnor har studerats och det visade sej att hälften av de kvinnor man kategoriserat som långa tjänade 260.000 kr mer om året eller mer, medan bara 10 % av de korta tjänade så mycket. Som långa räknades de som var över 172 cm. De långa kvinnorna i studien kände att deras längd var en källa till makt och auktoritet. De var också mer nöjda med sin kropp. Äntligen en sann forskningsrapport.

Vad lär vi oss då av detta ? Titta på bilden nedan !



Maud Olofsson är faktiskt längre än både Nyamko Sabuni och Beatrice Ask och det säger inte lite, men mycket riktigt, hon tjänar 473.000 kr mer per år (2008) än sina 2 "lägre" kollegor. Hon tjänar t.o.m. mer än något av statsråden hon är omsvärmad av. T.o.m. statsministern.
Om jag varit fotografen vid det här tillfället hade jag kanske bett dem ta ett par steg bakåt ????????
En annan sak i sammanhanget är att personer (även män inräknade) i ledande ställning som inte når så högt över havet har en benägenhet att vilja kompensera sej för det, genom att utöva mer makt än vad som vore tjänligt.Jag återkommer senare med erfarenheter ur egna livet bl.a. som anställd. Dessutom av ett av partierna som representeras ovan.
Morsning sista ordet kommer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar