Här förbereds lossgöringingen från bryggan Söderby-Karlsäng.
Här har skepparen, Gunnar tagit rodret och styr nu ut mellan öarna med kurs mot Södra Gräsö.
35 hästars motorn öser på så håret lossnar. Kepsen blåste av så nu får man se upp för hackspetteBerit spanar ut över öarna. Hon känner väl till området sedan länge. Långt innan jag föddes här
Här i fören har vi lotsen som dagen till ära heter Ingrid. Jo det heter hon väl alla dagar.
Väl förankrade utanför Gräsös sydspets rycker Berit upp sin första strömming. Oj då stackars liten utropar hon, förtjust över att hon fick napp före mej.
Nähäpp du ! Här ser du en som fått 2 st på ett ryck och den här är större den. Det här röda vi har över axlarna kallas flytväst och det är bra att ha ifall korken skulle gå ur durken.
Herr och fru Goude fiskar med korslagda spön. Gunnar han fick nog mest av oss alla för han kastade långt och fick med sej många på draget.
Efter en lyckad fångstdag påbörjas rensningen ombord och här kastar Fru Goude ut rensen till miskfåsarna.
Väl hemma rensar Berit färdigt och summerar skörden till ca 5 kg rensad strömming
Vilken läcker måltid det blev. Färskare strömming kan man inte få. Som tur var fanns det lite gammalt Kronbrännvin till snapsen.
Morsning och skål ta mej faan !
Väl förankrade utanför Gräsös sydspets rycker Berit upp sin första strömming. Oj då stackars liten utropar hon, förtjust över att hon fick napp före mej.
Nähäpp du ! Här ser du en som fått 2 st på ett ryck och den här är större den. Det här röda vi har över axlarna kallas flytväst och det är bra att ha ifall korken skulle gå ur durken.
Efter en lyckad fångstdag påbörjas rensningen ombord och här kastar Fru Goude ut rensen till miskfåsarna.
Vilken läcker måltid det blev. Färskare strömming kan man inte få. Som tur var fanns det lite gammalt Kronbrännvin till snapsen.
Morsning och skål ta mej faan !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar