onsdag 1 juli 2009

Tiden står inte still

När Kungen är hemma på slottet är flaggan hissad. Så är det också hos oss på landet. När vi är där sitter Svenska Flaggan i lyktstolpen ute vid vägen. När vi åker hem sitter den på verandan på huset.
Tiden står som bekant inte still. Vi längtar minst 8 månader om året till vår och sommar, till koltrastens lockrop, till att plocka gullvivor, prästkragar o.s.v.
Så blir det en kall vår och försommar så man inte hinner njuta.
Så kommer högsommarvärmen .Vi hade 31,5 grader celcius + idag. Samtidigt noterar jag att sommarblommorna är på upphällningen, fåglarnas skönsång har tystnat. Fågelungarna har fått luft under vingarna.

Luft under vingarna har EU-s alla ministrar fått också. Idag har de flaxat till Sverige, ty nu är Sverige "ordförandeland" under ett halvt år. Hundratals möten är planerade över stora delar av landet. Nästan en miljard SEK är visst kostnaderna beräknade till.
Ja, ja.

1 kommentar:

  1. Hej Ior. Jag tycker också att det har varit för varmt, men varför klaga. Det finns ju andra som bara håller på med det. Ingen nämd och ingen glömd.
    När det gäller det Svenska ordförandeskapet vet jag inte om du och jag får någon glädje av det. Det skall väl vara det att vi kommer att översvämmas med riktigt justa datorer till ett väldigt lågt pris när tiden är över den 1/1 2010. Då får vi väl hålla oss framme och sno åt oss en eller ett par.
    I övrigt blir det väl som förra gången att stadsministern får glänsak lite mer, men nu i de finaste salongerna.
    Hoppas på lite behagligare väder.

    Väl mött.

    Yxan.

    SvaraRadera