onsdag 29 juli 2009

Semesterdag


Även hårt arbetande pensionärer behöver semester, så idag lade vi ned arbetet med gräsklippning och kompostbyggningsarbete. Följaktligen startade vi upp 745:an och drog till Uppsala för 2 uppdrag. Vi har länge tänkt besöka Linnés trädgård och så skulle vi till Telias butik och införskaffa nytt mobilt bredband eftersom 3:s inte har bra täckning här ute i skogen.



Allt gick bra och Trädgården behöver man ha en heldag till, men det har inte en pensionär råd till om man ska betala P-avgifter för bilen. 25 spänn i timmen tar dom i Uppsala. Värre än i Stockholm. Fy på dej Anders Björk !


Bilden till vänster med näckrosen tycker jag blev kul. Bilden är inte upp och nedvänd. Molnen speglar sej i vattnet.


Den andra sköna blomman är en passionsblomma. Fantastiskt vacker och doftar underbart. Överhuvudtaget doftar det över hela området. Den växt som inte finns där, finns inte.
Så på kvällen var det förståss auktion i Norrskedika. Vi var inte där så länge det blev kyligt och mycket skräp på borden.
I morgon har vi bestämt åka över till "Guds ängar" och plocka hallon. Han kallar området så, han som driver det. Det är ett passande namn för det är så vackert. Där odlar han det mesta allt från rabarber tidigt på våren till grönsaker till hösten och allt är självplock. Vi har haft hallon kvar ända till nu av förra årets skörd. GU va gott att ha till glassen eller filmjölken hela året till nästa gång.
Ja det är ett riktigt bärår i år. Blåbär har Berit plockat och gjort blåbärspaj av som vi bjöd bästa grannarna på för ett par dagar sedan. (en liten OP också)
Tack för idag, slut för idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar