måndag 6 juli 2009

Far å´ flyg Ryan Air.

Så här ser det ut när sambon förnöjsamt (med händerna i byxfickorna) inväntar invasionen till "bakluckan" i Norrskedika.

Stiger upp 05.30, ja vi undrar, vad håller vi på med, när vi kunde sova flera timmar ytterligare. Vår"sossecontainer" var välfylld till taket.


Men affärerna gick bra och 3 -4 kartonger när vi började, blev till 3-4 kartonger när det var slut kl. 14.00, fast lättare. Överskottet går till nya inköp dagen därpå vid auktionen som hålls några hundra meter längre bort. Lite god mat och dryck och bensinpengar ävenledes.

Vi blev tvungna att fara hem på en snabbvisit idag, för att skjutsa hem en familje med lem som stått ut med oss en vecka på landet.


Vederbörande bor i Vasasta´n och vi lovade skjutsa till Vanadisplan. Observera rimmet ! Så skulle vi ta oss vidare till våra kyrkogårdar. Alltså där anhöriga till oss finns.


Nu börjar cirkusen. Vi är redan kissnödiga båda två och hur kommer man ur detta trafikinferno fort som f...


S:t Eriksplan, Torsgatan, Vasagatan, Centralstation, hundratals trafikljus som just stannat på rött. Aj faan, skulle svängt höger upp på Kungsgatan och gå på Söderleden där.


Kämpa vidare över Vasabron till Slussen. Hur långa bilköer som helst. Tänkte svänga ner Söderledstunneln vid Hornsgatans början.


Far å´flyg. Avstängd p.g.a. reparationsarbete under hela sommaren förståss. Kämpa vidare hela långa Hornsgatan till Ringvägen för att där komma till Johanneshovsbron kanske.


Tror du man får svänga vänster där ? Nähä ! Nu åker vi hem viskade Berit. Men jag hade annat i tanken än bensin. Jag kör Hornstull vänster över Liljeholmsbron och så småningom mot Årsta och Södra Länken, bestämde jag. Vi var alltså på väg till Skogskyrkogården, om jag inte sagt det. Där finns Berits föräldrar och min svärmor och svärfar. Skulle kolla om blommorna vi planterat tidigare överlevt värmeböljan.


Trafikplanerarna har verkligen lyckats konstruera krångligaste påfart från det här hållet och nu spränger det verkligen. Full fart genom tunneln och av vid avfart, väg 73, mot Nynäshamn. Kommer in på Skogskyrkogården på 2 hjul, tvärnitar så däcken skriker av ångest. Det sitter ett förälskat par och insuper lugnet på kyrkogården mittemot de offentliga toaletterna vid krematoriet. Vi hoppar ut samtidigt och in i varsin dörr. Kommer ut några liter fattigare och rullar ner från trottoaren. En hel del ogräs funnes det vid gravarne, men inte nu längre.


Så hade vi kvar Norra kyrkogården, där Berit framlidne man finns och min framlidne Eila på Minneslunden.


Far och flyg ja. Men inte med Ryan Air i alla fall. Nu vill de införa ståplats på flyget och det skulle vara gratisplatser. Förstår inte affärsidén riktigt. Inte säkerhetsproblemen heller förresten. Tidigare föreslog dom högre biljettpriser för överviktiga och bara incheckning via nätet. Håller dom på så där så får dom nog snart erbjuda resenärerna betalt om de vill åka med. Men jag avstår, som han sa, Hagströmmer.


Avslutar med en bild från vackra Öregrund.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar