Jag fortsätter idag med bilder från den strapatsrika bergsvandringen igår. Jag skulle haft mer statistik från vännen Janne, som var utrustad med stegräknare, GPS och höjdroder. Men tyvärr så finns inte för närvarande internetkontakt med gamla Flamman. En del uppgifter har jag emellertid.
Vi tittade in i mjölkproduktionsanläggningen och där var det 3 män som mjölkade och mjölkade. Alltså med maskiner. |
En get har ju bara 2 spenar, medan en ko har 4 som ni alla vet. Man tog in 15 getter i taget och det gick undan vill jag lova. De stod som packade surströmmingar med ändan i vädret. Getterna alltså. |
Vad det ser ut som ????? Ett stort mjölkstint juver förståss. Vad tänkte ni ? |
Man mjölkar här i snitt fram 1000 liter getmjölk om dagen. Av det tillverkas ca 50 kg ost/dag. |
Berit verkar ha god hand med.......... getter. Som man sa om nymjölkad mjölk. Spenvarmt. |
Här passerar mjölken till stora tankar. |
Inte så ofta som det kommer upp turister hit, och det kan man ju förstå, så de uppskattade vårat besök och att vi var intresserade. |
Nu är vi inne i ostlagret för provsmakning och ev inköp. La Gloria har fått flera utmärkelser, bl.a. 3:e pris 2011 i internationell getostmästerskap. |
Vi köpte 1 kg ost med lite krydda i för 10 Euros/kg. |
Självklart ingen asfalterad väg och där nere ser vi början på vandringsvägen. Man kände sej lite som en pilgrim, en liten en. |
De är underbart goda de där ostarna. Vi har alltid några hemma.
SvaraRaderaFy f-n vad du är bra IOOOOR
SvaraRadera