måndag 7 maj 2012

Naturvänliga veckan - Slit och släp.

 Den här veckan är utnämnd till "Naturvänliga veckan"

Berit räfsar gammalt gräs från förra året och lägger det givetvis på komposthögen, så det blir ny jord någon gång i nära framtid.
Slit och släp.

Jag som är naturvänlig alla 52 veckor på året föregår givetvis med gott exempel och hugger
alltid veden medelst handkraft och inte med dieseldriven vedklyv.
Här upptäckte jag i sista stund att jag satt ölburken på vedträet, men hejdade mej
Slit och släp.








Vi var bjudna på eftermiddagskaffe hos bästa grannen med nybakad sockerkaka och då passade jag på att fotografera detta träds kottar.

Vad är det för träd ? Lämna förslag på kommentarsrutan. 







Följaktligen : Vad är detta ?







Var in en sväng till Öregrund och där visade det sej att staden är så naturvänlig att de inte tar  bort maskrosorna vid trottoarkanterna.
Slit och släp.







Vitsipporna får absolut växa i fred på gräsmattan, de är ju snart överblommade i alla fall.

Andra kännetecken på min naturvänlighet yttrar sej så att jag kan stå i timmar och studera våra kära inneboende. Den här veckan har nämligen "våra" sädesärlor kommit tillbaka för att bygga bo under plåten vid skorstenen. De flyttade för 3 år sedan till grannens hus när vi byggde till huset och störde dem med takarbetet. (sädesärlorna alltså).
Igår kom dessutom våra ekorrar tillbaka. De bor uppe under under taket i den varma isoleringen. Förra året såg vi inte till dem efter att en liten unge drunknade i vattentunnan. Slarvigt att inte ha nät över, men nu har vi det.
 Rödhakarna har kommit och bofinken.

Morsning !
Gå nu ut och var vänlig mot naturen !





2 kommentarer:

  1. Morsning Ior!
    Alert som vanligt. Klart maskrosorna ska vara kvar. Om jag inte misstar mig skulle jag gissa på ett lärkträd som bär dessa kottar. Visserligen har vi inte dom här nere, men jag kommer ihåg trädet från svedala. Sedan Ior, bör du inte låta Berit slita så med fjolårsgräset. Noterade också att det var en märklig vedklabbe du försökte klyva = den var ju blå? Vad är det för ved du eldar med?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lärkträd är helt rätt. Den röda vackra "blomman" är ingen blomma, som jag rodde, eller blommor på ett barrträd har jag aldrig sett. Min vän och granne berättar att det är början på nästa kotte.

      Radera