torsdag 25 mars 2010

Bra debatt


Hade glädjen att ikväll följa debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt på TV 4.

Förvånansvärt bra debatt. Båda sak-
liga och lugna. Ingen av dem avbröt någon, eller tjattrade i mun. Ekdal som programledare alltid bra, med ett undantag. I början av programmet uttryckte han sej: "Mona Sahlin och hennes gäng".

Fredrik lovade att inte höja skatterna för kvinnor som jobbar, emedan Mona lovar höja skatten för de som tjänar mycket, oavsett om de är kvinnor eller inte. Fredrik utgår väl från att alla kvinnor fortfarande är lågavlönade.
Vad menar Fredrik ? Kan han tänkas höja skatterna för sjuka eller arbetslösa kvinnor ?


Det är häpnadsväckande när man hör att Reinfeldts allians sänkt skatterna för så´na som han och Mona och andra i deras löneklass med 30- 40.000 Sek om året.

Mona lovar ju att på sikt återställa skattejämlikheten så att de som jobbar och har jobbat betalar proportionellt samma skatt.


Vem som vann debatten ????

Mona kommer aldrig att vinna en så´n här debatt eftersom kvinnor i mindre utsträckning ser på debatter och därför inte går in på nättidningarnas sajter och röstar.

Mona kommer att på livstid förföljas av Tobleronehistorien istället för att värdesättas för den politik hon vill föra. Löjligt, jättelöjligt.


Mona är riksdagens mest erfarna och kunnigaste politiker, så glöm för faan Toblerone någon gång.

Morsning och grattis Mona till en bra debatt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar