lördag 6 mars 2010

Alliansens glädjeorgasm

Desperationen tilltar i den mörkblå alliansens glädjekvarter, (Gamla Stan). Det vädras morgonluft efter alla motgångar i opinionssiffror och verkligheten har ju redan sprungit förbi "Borgarna".

Nu griper man det sista halmstrået...... Rutavdraget. Rut är på G. Det kan bli årets valseger. Man tycker sej se en spricka i den rödgröna alliansen. Mauds letar efter någon ideologisk fråga. Efter att ha sålt de traditionella centervärderingarna för makten, måste hon leta efter existensberättigande.

Då kom Rut och hon blev salig och upprymd. (Maud alltså). Bröderna instämmer och alla 4 letar nu efter vilka tjänster man kan hitta på för att ge skattesubventioner. "Det här kan ge oss valsegern i höst".



Nu kom Maud på att "Gå ut med hunden" kan bli nästa skatteavdrag. Jag vill påminna om att gå ut med hunden är väl ofta grannflickan eller pojken som gör. Ska dom organiseras i ett "Barnarbetarfack" ?



Rutavdraget som gynnar de rikaste, har på mindre än ett år som det varit i gång, kostat skattebetalarna 5 miljarder.

Kom inte och påstå att vanligt folk nyttjar tjänsten. Statistiken säger inget om hushållets totala ekonomi.

Tänk vad 5 miljarder kronor kunde skapat i nya tjänster inom vård och omsorg t.ex. Jag fattar inte ett piss av Centerpartiets nya ideologi.

Har du inte råd betala städtjänsten med fullt pris, så gör då som alla människor i alla tider gjort. Städa själv !



Nu har jag länge suttit och funderat på vad som mer skulle kunna skattefinansieras och jag tänker då på att bära hem varorna till äldre, eller ("Östermalmkärringarna"). Alltså en återgång till "Det var bättre förr".

När jag var ung (länge sedan) då fanns massor av jobb. Gick till Arbetsförmedlingen och fick en hel bunt med anvisningar till företag som behövde Varubud. Men dom fick betala full lön och jag full skatt. Full f.ö. var inte att tänka på då.



Jag läser vidare en annan lustifikation i "Husorganet". Moderater uppmanas att se så "vanliga" ut som möjligt. Bär inte slips eller pärlhalsband offentligt, när du möter väljarna.

Det finns alltså ett internt dokument "En guide till moderaternas utseende". Dokumentet sågas förståss av Medieexperter som förlegat och obegåvat att sätta sådant på press i dagens Sverige.

Men Bildt vägrar visst kasta slipsen. Han väntar mera på att få kasta in hela handduken den 19 september.

Den där idéen om att kasta sin image för att locka en större allmänhet, påminner om Olofssons strategi inför stämman i Stockholm för några år sedan. Då uppmanades medlemmarna att inte bära de traditionsenliga folkdräkterna som alltid varit kännetecknande på Rikstingsmarscherna vid riksstämmorna. (Stockholmarna kan ju undra om cirkusen kommit till sta´n).

Bilden ovan föreställer en Östgötadräkt (Skedevi). Den här dockan med den klädseln, vann jag på ett lotteri vid Centerns stämma i Norrköping 1985.

Min mamma ägde en sådan och som hon bar vid högtidliga tillfällen.

Morsning och måste ut med hunden











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar