fredag 27 mars 2009

Rika och fattiga



Rika män mår bäst i Sverige, kan vi läsa i Citytidningen av (tittar på klockan) igår. Återigen en nyhet som man inte behöver vara hyperintilligent för att räkna ut.

De här rika männen kan ju glida runt i sina Porschar, spekulera med våra pengar och hämta ut lite extra bonusar när kassan tryter vid årets slut.

Däremot får, oftast, kvinnor slita ont för brödfödan. Jobbar i vården, sliter ut ryggar och leder. Inte faan får de några bonusar för det inte.

Läser vidare i DN att unga på Östermalm super mest och värst är kvinnorna av samma folkslag. Det är väl inte så underligt heller. De har välbeställda föräldrar som kan sticka till dem en tusing då och då. Dessutom har de närmast till Stureplan, medan de stackars barn som bor i Skärholmen har både fattiga föräldrar och långt till Stureplan och därför ligger i botten av statistiken för alkoholkonsumtion..

Själv växte jag upp på landet i Östergötland på 50-talet och visste absolut inget om Stureplan. Men visst smygdrack vi en och annan Pilsner, brorsan , kompisar och jag.

Mannen på bilden ovan är nog ganska rik men tar gärna en korv med bröd som mellanmål

Gissar att det är något IKEA-varuhus som fått släppa till, men det skulle inte förvåna mej om han betalade en tia för den eller vad de har hjärta att ta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar