söndag 7 februari 2010

Glad Pensionär



Nu börjar jag inse att allvarlig åldersnoja i verkligeten inträtt. TV-program såsom Veteran-tv (TV1) går före Blåsningen (Tv3), Agenda (TV 2) går före Wallander (TV4), Kalla Fakta (TV4) går före Melodifestivalen (TV1) o.s.v. o.s.v.

Men icke desto mindre kan vi se fram mot en ljusnande tid, inte bara solens upp och nedgång.
(vid 16-tiden sågs solen fortfarande lysa över, eller kanske rättare under, Jungfrudansen).

Nej jag tänker på våra pensioner. Äntligen har vi 7, sju, riksdagspartier som värnar om oss. Högeralliansen har nu traskat i snödrivorna på Riksgatan (finns faktiskt snö där) så fötterna blivit så kalla att man en efter en faller till föga, efter det att socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet enhälligt lovat skattesänkningar för pensionärer genast de tillträder efter 19 sept.

Först kom väl Göran H-lund, han som lovade bensinskattesänkningar före förra valet !!!!
Sedan instämmer han Björklund att han kan tänka sej det, men att han hellre skulle bygga ett par nya kärnkraftverk.
Och så...........har fru Olofsson insett att hennes valmanskår inte bara är krympande utan även åldersstigen, (ja det hänger väl ihop). Nu måste vi prioritera skattesänkningar för pensionärerna först, medans det finns några kvar, men det beror förståss på vilket utrymme det finns eventuellt eller när och hur mycket ?????

Till sist är han ensam.......... den blå ögde chefen som genast tillstyrker sina undersåtars önskemål. Så nu jävlar kan vi räkna med en tjuga i månaden kanske. Oh vad jag längtar.

Ursäkta språket i ovanstående mening och min otacksamhet och min pessimistiska tilltro till politikers löften.
Morsning och upp till kamp
men sov lite först






2 kommentarer:

  1. Visste inte att du sett honom på så nära håll. Men för mej är nästan alla moderater lite blåögda.

    SvaraRadera