tisdag 13 juli 2010

Gonepteryx Rhamni



Idag hade jag tur igen. Lyckades fånga en Citronfjäril. De sitter sällan still så länge eller flaxar iväg när man närmar sej. Vi har så många olika växter att alla levande djur har något att hitta. T.o.m. rådjuren, tyvärr. Men vi har klarat oss bra i år, tack vare vår blandning av ammoniak, blodmjöl och vatten i små glasburkar. Fy f.. vad det luktar.




Borstnejlikan här, föll den här citronfjärilshannen i smaken. Honan är grön. Den här är gulare i verkligeten, men det blir grönt färgstick av det gröna i närheten när solen lyser. Fjärilar dricker nektar ur växterna, med en snabelliknande rör som de rullar ut.





Märkligt återigen är att i djurlivet såväl som i mänskligheten, är hannarna vackrast. Svårt att fånga den med vingarna utvecklade, eftersom den jobbar nu.

Nu har väl hela Sverige semester för det händer inget att reta upp sej på, jo på modekraterna förståss. Nu har dom satt igång med att sprida den förbjudna nidkampanjen om Mona Sahlin igen. Troligen för att rikta bort uppmärksamheten från Littorinaffären.

När man läser kommentarer i nättidningar, så märks att en man som som betalar för ett "ligg" är macho och tas i försvar, medan Monas gamla "Tobleroneaffär" ska hon få lida för hela livet.

Att män kan vara så usla så de är rädda för en kvinna som visar framfötterna. Ynkedom, skulle farsan sagt.





Morsning, eller kanske Goddag Yxskaft Olle !








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar