söndag 13 december 2009

Bättre sent än aldrig







Ibland tar lusten över. Alltså lusten att skriva om allt, för det har varit mycké nu på en gång. Nobelfester och miljötjafs i Copenhagen m.m. "Fredspristagare" i Oslo ont så vajter. Det är så mycket annat vi måste hinna med som pensionär. Bädda sängen, gå ut med soporna, kolla E-posten och läsa posten (läs räkningar).




Bloggen idag kan hänföras till avd för postumt iakttagande. Undrar apropos det om världens mest lästa författare Astrid Lindgren, ska få nobelpriset i litteratur ????? någon gång ????


Nobeldagen härförleden råkade vi befinna oss i stán i annat ärende. Julmarknaden på Stortorget t.ex. Vägen hemöver gick gåendes via H M K Carl XVI Gustavs arbetsplats, Slottet, mot Kungsträdgården tänkte vi. När vi närmar oss lyser det så vackert vid Grand Hotell. Här är nå´t på gång. Ja visst f... ja. Det är ju nobeldagen.


Den ena vita limosinen efter den andra drar iväg med eleganta damer och herrar mot Konserthuset för vidare äventyr. Att dom inte fryser ihjäl i sina tunna kreationer.




Senare under kvällen vankas det godis i Gyllene salen kan tänkas. Inte blev vi bjudna i år heller. Hoppades in i det sista att "Måddan" skulle avstå och överlåta sin plats.

Vi passerar raskt Sergelgallerian och där sitter en stackare som är långt ifrån värmen i Gyllene salen och tuggar på en smörgås han fått av en människovän.


Käket på "Salen" var väl sisådär. Håller med akademiledamoten Kristina Lugn att jag nog inte käkat upp fågelstackaren om jag varit bjuden. Duger det inte med Angtrekåt ?

Efterföljande danstillställning lär ha varit Maud Elisabeth, född Olssons bästa framträdande sedan hon tillträdde som vice statsminister.
Markus "Birro" dansade nästan "delfinklänningen" av henne. Det var klädbedömmare som gav utlåtandet om klänningen.

Inte så illa tänkt. Hon kan ju slingra sej. Birro tycker hon skulle passa i Lets Dance. Om det var för hon behöver danslektioner eller om hon är bra på andra valser framgår inte.

Nä nu orkar jag inte vara mer elak för i kväll. Men återkommer gärna snart. Nästa elakheter (läs sanningar) kommer att drabba miljödårarna.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar