onsdag 7 oktober 2009

Huvudlöst

















Min förra bloggs huvudtema handlade ju lite om huvudet ner och fötterna upp, eller hur det var.
Idag blir det ännu värre, nämligen utan huvud. Alltså Huvudlöst.


Huvudlös verkar undertecknad vara, eller kanske "in i dimman" som vanligt. Jag hör redan Folkets jubel. Äntligen ett erkännande från bloggaren.






Emellertid ut ur dimman framträder Edqvist tydligt hårt arbetande med att elda ris efter höstens skogsavverkning.
Sambon Berit Alice Eivor påpasslig fotograf.

Huvudlöst verkar politkerna i Stockholm agera också och det är väl ingen nyhet i och för sej. Men nu är väl måttet rågat. F.o.m. jan 2010 är det förbjudet att köra bil med dubbdäck på Hornsgatan.

Hur i helvete kan man förbjuda dubbdäck på en gata ??? Dessutom huvudgata som alla bosatta på Söder flera gånger säkert måste passera.

Om jag vill passera från en tvärgata, måste jag då byta däck före trafikljuset vid Torkel Knutssongatan t.ex. ?

Hur ska man kolla efterlevnaden ? Finns det poliser eller detektorer vi varje ände på gatan ? Vad blir straffet ? Jag är ingen vän av dubbdäck egentligen. Har man kört lastbil så vet man att anpassa hastigheten till väglaget, eller hur ? (Observera skrytet!).

Förresten, det skulle vara en bra idé till Solnas makthavare som älskar att jävlas med bilisterna. Förbjud dubbdäck på Armégatan, Storgatan, Frösundaleden och Solnavägen, så är trafikproblemet löst. Inte en bil skulle passera Solna. Vi som bor där skulle kunna passera övergångsställena utan att se oss för.

På sommaren får man väl hitta på något annat jävelskap. T.ex. Fordonstrafik förbjuden mellan 06.00-10.00 och 15.30 -18.30.

Morsning och Goodbye















1 kommentar:

  1. Att man bara tar en gata och förbjuder dubbdäck liknar det förslaget som kom vid högeromläggningen.
    Man börjar med att bussarna kör på höger sida den första veckan :-)

    SvaraRadera