torsdag 27 augusti 2009

Spisen som inte finns, eller när solen gick ner.


Nu ska jag berätta om varför vi måste köpa ny spis till landet och hur man köper en som inte finns.

Spisen som finns idag är tio år gammal har 4 plattor. På 2 av dessa har ringen som är av metall, rostat sönder. Hur de kan rosta sönder ?? Jo under vintern har vi elen avstängd och då blir det kondens och kallt, vilket gör att ringarna spricker efter att värmen bearbetar dem.

Man kan byta plattor förståss, vilket vi tänkte och kör in till Elkedjan i Höstammar. 249 kr /st.

Sambon befarade att det kunde bli komplicerat att byta. Det kan inte vara så märkvärdigt, lossa ett par skruvar, lyfta upp hällen efter att strömmen stängts av givetvis. Så´nt klarar en Edqvist lätt

Under förutsättning att det är rätt watt och volt på de nya förståss. Alltså springer jag över till grannen på andra sidan vägen. Den mannen är både kunnig och villig att hjälpa till, så vi påbörjar arbetet med en gång. Måste först lyfta av dörren, för det är trångt på platsen för spisen. Vi lossar 4 skruvar och inget händer. Till sist lyckas vi lyfta så pass att vi ser under eländet, men hur vi ska komma åt att skruva kan vi inte komma på och ingen av våra ryggar är i bästa skick så vi kanske inte orkar kravla omkring på golvet i det trånga köket.

Beslutet att köpa ny spis närmar sej. Särskilt som jag dessutom lyckats knäcka låskläppen på ugnsluckan redan från början.

Eventuellt kanske vi kan vänta till i vår, det är ju snart dags stänga för i år.

Vi åker in till Elkedjan för att lämna tillbaka plattorna vi köpt. Men frågar ändå vad en ny spis med glashäll skulle betinga för pris.

Den mycket "vänligtkundbemötande" Siv håller just en broschyr med kommande produkter i handen.

Det här är ett bra erbjudande lovar hon. Nästa vecka kommer den här spisen att börja säljas. Det är en Bosch Glaskeramikspis, 4 plattor och 60 cm bred. Priset är nedsatt 2000 spänn till 4.900 SEK.

Vi börjar vackla och Siv kollar med chefen som avslöjar att det finns redan 4 st hemma. Så vi bestämmer oss genast att köpa en spis som inte finns, för broschyren blir inte utgiven till allmänheten förrän på måndag.

När vi kommer hem igen börjar jag tvivla på att spisen kommer in genom köksdörren och är spisen vi har verkligen 60 cm bred. Jag hade ju inte mätt innan vi körde till Elkedjan.

Jag kilar oroligt upp för backen till "Snickerboa", kommer tillbaka med en tumstock, (förlåt millimeterstock). Jo då, visst är den 60 cm och dörröppningen också.

Varvid Berit pekar på kakelplattorna framför spisen. Vet du inte att de är 15 cm i fyrkant och det är precis 4 st i bredd bakom spisen. Alltså 4 x 15 är 60.

Snacka om självförtroende i botten.

Goodbajs













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar