söndag 19 april 2009

Återvändarna






Idag tog vi en riktig långpromenad, Berit och jag. Solen sken och blåsten kom emot oss, förmodligen ända från Ishavet, för den var svinkall. Händerna i byxfickorna alltså.



Här i Huvudsta är så underbart nära till promenadvägar längs Ulvsundasjön. Man kan gå från Stadshuset i Stockholm, förbi Huvudsta och ända till Bällsta Bro i vackra Sundbyberg. Men vi går ner genom Huvudsta allé, förbi Hufvudsta Ridklubb, vidare bort mot Tvätteriet Leitex och till "Sumpan"



Tvätteriet ska ju läggas ned och Solnaalliansen vill bygga bostäder och förmodligen blir det "motorväg" istället för promenadstråk. "Hetsa inte upp dej nu igen Ior ! "



Lite längre bort, ungefär vid Vreten fick jag se årets första sädesärla vid vattenbrynet, vickande på sin stjärt som vanligt. Det var nästan på dagen som förra året. Ifjol noterade jag första sädesärlan den 14 april.






Så borta vid Bällsta halkade vi in på en lägenhetsvisning. Där byggs ju en hel del nytt och det råkade vara visning idag. Skoj att se nyproduktion, ljust och öppet men inte skojigt pris.


Nu var vi nära Sturegatan och där finns Loppis med gratis toalett. Två skäl att lägga ett besök därstädes.


Tro inte att vi fega ur och tog tunnelbana hem. Nej då vi gick hem också, men nu med vinden i ryggen och solen börjar värma ganska bra.






Här vid "Kronanhuset"

blommar redan forsytian tillsammans med påskliljorna.






En annan återkommare ikväll blev vice statsministern, fru Olofsson. Hon har inte setts med namn eller bild varken i tidningar eller TV, på, kanske en vecka. Det oroade mej eftersom hon lätt ger upphov till rubriker till min blogg.



Så dök hon då upp i Agenda, där hon fortsatte kräva att LAS skall skrotas, helt enligt Stureplancenterns modell. Dom vet inte vad dom talar om. Jag har tillämpat LAS, som klubbordförande o c h centerpartist. Inga problem.

Om en månad












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar