måndag 26 mars 2012

Jag blir så stressad


Jag blir så stressad av alla forskare som kommer på saker som ingen vill veta eller visste sedan länge. Nu senast med anledning av inträdet till "sommartid" igen.

Jag kommer ihåg då det infördes för ett antal år sedan, då trodde man att korna skulle bli stressade eftersom  deras mjökningstider blir rubbade. Vet inte hur bönderna löst problemet, men mjölk finns ju att köpa i förpackningar på Hemköp.


Men visst känner jag av stressen vid omställningen till sommar/vintertid. Jag har nämligen 11 klockor att ställa om. Allt från armuret till vägg/bordsur. Jag har en viss förkärlek till vackra klockor och Berit är övertygad om att jag var urmakare i mitt förra liv.
Den här pendylen med ett Westerstrands urverk är jag särskilt glad i. Den ärvde jag efter min svärmor för snart 8 år sedan. Ingen annan än jag har dragit den sedan svärmor dog. Hon var så glad när jag kom till henne och hon glömt dra den. Inte ens hennes dotter fick dra den. "Vänta till Sverker kommer" sa hon.





I eftermiddag kom jag på att det var internationella våffeldagen och jag hittade ett våffeljärn i botten på ett köksskåp och vispgrädde hade vi hemma men inte mixen till smeten, så jag skickade ut Berit till Konsumaffären V.Skogen. För jag hade framfört önskemål om hjortronsylt till och hon visste med sej att den välsorterade butiken Hemköp inte var välsorterad. En önskan som jag ångrar i efterhand.

Hon betalade 74 spänn för en liten burk s.k. hjortronsylt, och det var den inte alls värd.  Den var så blaskig, inte ett helt bär gick att uppbringa. Annat var det på min tid. Mamma, framlidne bror min Birger, syster Catharina och jag plockade hjortron i en myr på landet där jag växte upp.
Vi fick så mycket hjortron att alla korgar blev fulla, så bror min tog av sej en stövel och fyllde med bär. Men vilken hjortronsylt morsan fixade !      





Men det här blev riktigt gott.
Jungfru Marie bebådelsedag var det också. Den dag man bestämt att Maria blev på smällen med Jesus.

Så gjorde vi en premiärtur med "nya" bilen till landet i lördags och jag blev mäkta förvånad att blåsipporna kommit så långt redan, där uppe.

En svan hälsar artigt på mej vid stranden av Ulvsundasjön.

Känns damen igen ?
Inger Nilsson från Kisa, mer känd som Pippi. Hon var gäst hos Skavlan i lördags.







Det här är samma tjej som Pippi för många år sedan. Fotona tog jag på Domus i Norrköping när hon visade upp sej efter filmpremiären. Osäker på tiden, men måste väl varit
på 1970-talet.





Jag mötte henne för några år sedan vid "Sillekrogen" vid E 4 när vi kom från Norrköping. Det ösregnade och vi behövde fylla på vatten till vindrutespolningen. Jag blev så paff när hon frågade om hon fick ta vattenkannan efter mej och jag insåg att det var hon, så jag utbrast "Är det inte Pippi" ? Hon blev generad och jag kände mej dum som frågade så abrubt.




Fotona här har jag avfotograferat av mina originalförstoringar, för negativen är inte så välorganiserade så jag hittar dem.







Den blomstertid nu kommer........


........och imorgon ska jag ta mej an den dummaste partiledare som Centern haft sedan Maud Olofsson, nämligen den aningslöse 28-åringen Anni get your Lööf, som lever i en glasbubbla fjärran från verkligheten. Då förstår man hur illa ställt det är med Centerpartiet.
Dom verkar vara fixerade vid att utrota sej själva.

Morsning och goodbye Annie.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar