måndag 19 mars 2012

Alltid på en söndag......loppis

Söndagar är som dagar är mest med undantag att de tre första bokstäverna är Sön.


Söndagar förvandlas Hötorget i Stockholm till en marknadsplats, inte för att köpa hö som det gjordes för 100 år sedan. (Därav namnet). Nä nu är det loppis. Platsen för möjliga fynd och det gör jag lite varje gång. (förståss)
                                    



Hötorget ligger i centrala Stockholm.  Konserthuset, PUB, Hötorgsskraporna, Hötorgshallen och biograferna ligger runt omkring.
Nu vill några lustigkurrar som inte har någon känsla för folkvilja eller traditioner förbjuda den här verksamheten.  (För andra året i rad).
Här bedrivs 6 dagar i veckan grönsakshandel och de ansvariga vill att det ska vara så 7 dagr i veckan. Varför ????????? Det vill de inte själva. Ingen vill det mer än tydligen 2 personer.
Förra året var protesterna så massiva så de fick ge sej. Men nu återkommer de.
Idag fanns protestlistor utlagda på alla bord.
Den här verksamheten är ju en social träffpunkt, både för säljare och besökare. Här är alltid fullt med folk. Som någon sa idag : "Jag känner en som  träffat en partner, och som ledde till giftermål". (det du .se).



Det är bl.a. i den här miljön jag ständigt letar efter de här fynden som man bara alltid kan höra om i Antikrundan. Idag blev en del saker tänkvärda objekt, eller i varje fall en bit på vägen till den andra miljonen, eftersom jag inte nådde upp till den första.



Trelleborgs Gummifabrik grundades 1905. (samma år Sverige-Norgeunionen upplöstes).
Här blev jag riktigt lyrisk på långt håll när jag skådade denna 50-talspinuppa på långt håll vid första bord vi angjorde. Jag var beredd betala 100 spänn för den, för det stod det på sidan där att allt på detta bord 100 Kr. Men han ville promt bara ha 50 spänn. Ok då.
Innehållet är alltså en luftmadrass i originalkartong. Luftmadrassen är inte uppackad. Den här madrassen är röd och blårandig. Finns bild på Google.


















Fynd för 10 SEK.
Oöppnad förpackning : HeadPhone Radio. Japan.
En raritet förpackad i härligt gnisslande frigolit.

Batterierna i obruten förp. var inte i form, så jag får köpa nytt innan jag skall konkurera med alla i T-banan som har sladdar runt huve't.






Vilken härlig patina.

Det som gladde mej mest idag var ovanstående fynd av en klassisk stövelknekt. Man har ju kompisar........även om ingen kan tro det ? Då händer det att man får frågan om något som vi kanske hittar som "kompisen gärna vill ha". I det här fallet gäller det en stövelknekt. Beskrivningen gällde gjutjärn i klassisk stil max 200 SEK. Och den här kompisen är verkligen i behov av en dylik eftersom det blivit lite längre ner till golvet.
Plötsligt stod en sådan på framför näsan på ett av borden. Vad kostar den ? spörjde jag den något luggslitne affärsmannen.
-40 spänn. Jag ringde genast min "kund". Jag beskrev den och fick köporder. Jag berättade inte förståss att den bara kostade 40 spänn, utan tar gladeligt utan samvetsförebråelser 200 spänn för den.


Ps- bilder. Hittade de här på Google.
Den som finns i min kartong är den mellan benen på tjejen med den blå bikinin.
Alltså röd-svart.






Ps
Idag säkrade AIK en semifinalplats i Elitserieishockeyn, efter att ha slagit Luleå med 4-1 i matcher. Luleå som vann serien och fick välja vem de ville möta i kvartsfinal.
Då valde man AIK som man trodde skulle vara lättast slå.
08-or, tänkte dom nog "lapparna" från norr.
Tji fick ni. Nu sitter dom med baken i snödrivorna  och lägger skridskorna på hyllan till nästa år, om de kommer till slutspel då. Jag rekommenderar dom då att välja Djurgården i kvartsfinal, om de kommer att klara sej kvar i Elitserien.
(vilket jag hoppas)

Morsning all friends out there !

Imorgon kommer en djupgående analys av politiska läget.

2 kommentarer:

  1. Heja Gnaget = Stockholms stolthet

    SvaraRadera
  2. Eller..... vad vore Stockholm utan Solna ?

    SvaraRadera