torsdag 22 mars 2012

Dags att köpa vårkläder





Jag hoppas ni inte är allt för besvikna. Jag lovade ju en politisk analys till nästa blogg.  Men det är inte mycket att analysera. Reinfeldt har ju tappat bort både hustrun och lusten att bedriva någon politik alls.
Hägglund kämpar fortfarande på för att komma upp till ytan (4 % spärren) för att kippa efter luft. Björklund vet inte hur många kärnkraftverk han vill bygga så nu tävlar han med 28-åringen Annie get your Lööf om vem som kan ge de sämsta villkoren för de arbetslösa ungdomarna,  medan Löfve´n  ångar på som tåget.
Ja det blev en kort sammanfattning om läget trots allt. 


Idag kom våren med lite värme, äntligen. Så jag tog min Berit med på en prommis till "Sumpan" i vårsolen. Jag skall köpa mej ett par vårbyxor, kosta vad det kosta vill, skrävlade jag och hen är inte nödbedd när det gäller promenader. Hon är snarare sjukt pigg på det.

I mitt kära Solna tävlas det om hur många idiotiska husbyggen man kan uppföra på 5 år. Här ses ett av dem. Ni har sett flera i tidigare  bloggar. Här började man gräva hål i marken innan vi for till GC i sept. Nu har man kommit 10 vån. upp. Det här huset har man byggt precis på kanten till en livligt trafikerad genomfartsled. Man fick t.o.m. förstärka vägbanken för att inte den skulle rasa. På andra sidan huset finns Huvudsta centrum och en parkeringsplats. Att det finns folk som vill köpa förstår ingen människa och inte jag heller.



Eller hur ?



Vi passerar den här lite vårtrötta kissen, solandes på en mur vid Storgatan. Vi vandrar vidare........ och vad hittar vi där  ?



Årets första Tussilago Farfara, på samma ställe där jag alltid hittat årets första.
Men det var Berit som såg den först. Medan jag gick omkring bland snåren och löven stannade hon vid vägkanten och där lyste den så solklart.




Tidigare på dagen hade jag fyndat denna gamla flaska med patentkork. Den här känns riktigt gammal.  Jag är inte expert på den här typen av flaskor, men likheter finns med de jag känner till, nämligen att de är tomma.




Den här godingen kunde jag inte motstå. Köpt vid samma tillfälle. Det här är en apa som drar isär mungiporna så du kan aska mitt i gapet. Det är nämligen en askkopp och materialet är ebenholtz.




Väl framme i Sundbyberg fyndade jag denna askkopp märkt SAL, vilket står för Svenska Amerikalinjen. Guldförgyllningen skvallrar om att den kanske har stått i redarhytten eller i någon svit.




Hittade också det här läckra kortetuiet från England med 2 linnepressade kortlekar och ett notesblock och blyertspenna. Det liknar 50-tal.





Tro mej eller ej. Jag har fått pippi på Herbarier. Hittade det här i "Sumpan" också idag.
Det är hundratalet växter från 30-talet, fångade i Sthlm-s norra skärgård. Yxlan bl.a. Titta vilken vacker handstil Anna Runstam hadde.





Solvända fångad och pressad 23 juli 1932 i Sthlm skärgård.
Jag har allvarliga planer på att rama in och sälja som konst.
Ett test är det värt.  Jag sålde ju 2 herbarier till en antikhandlerska som hade affär i Staterna och sålde som konst. Det var då jag kom på idén och ångrade att jag sålt.





Den här söta påskkärringen köpte jag också.





Det här är en dubbelkaraff  av Ture Berglund Stockholms glasbruk. Alltså inte Skansen.
Ture Berglund startade glasbruk på Söder i Stockholm på 30-talet som sedermera flyttade till Skansen där än idag bedrivs glasbruk.
Hörde en historia om en herre som hade picnick i trädgården, med gäster och allt. Han hade en dubbelkaraff med Whiskey i ena och vodka i den andra sidan. Han tappade den i stentrappan till allas förtret.




Vårbyxorna då ???????

Nu hade jag redan 2 stora tunga kassar med fynd, så till byxaffären
hann jag inte idag. 

Morsning och good bajs !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar