fredag 24 februari 2012

Prinsessan kom med våren





Natten som gick tillbringade jag utanför Haga slott, som ligger i Hagaparken, Solna.
Kände på mej att nå't skulle hända efter mitt inlägg om Hen, hon, eller han igår.

Bilden på bild ovan är lite äldre. Nu var det mörkt och man kommer inte så här nära slottet nu. Ni som följt min blogg sedan ifjol, vet ju hur inhägnat och svårtillgängligt det är nu. Synd, men så är det nu för tiden, tyvärr.
Här lekte vår nuvarande Kung som grabb.



 Så föddes då ett flickebarn kl. 04.26, lok tid,  51 cm långt på längden, vägandes ungefär mellan 3 - 4 kg. Jag var den förste fotograf som fick ta bild på flickan. Här ser man att familjen hade bråttom att klä henne i rosa för att svenska folket inte skulle tro att kommande tronföljare  blivit en hen. Alltså hen är alldeles övertygande en hon i rosa kläder. Men Daniel kommer säkert köpa nå´n bil också och den blåa alliansen med arbetarpartiet Moderaterna kommer att ge ett blåställ  i välkomstgåva, ryktas det.



Så tog vi en promenad genom Huvudsta, som är en stadsdel i Solna i precis motsatt ände av Hagaparken. Här ses ett kuttersmycke till skolsegelfartyget Constantia af Solna, som ligger vid stranden av Ulvsundasjön.





Och där........... vid husväggen denna underbara växt, bärande av vårens ankomst.



En bit längre bort en mycket populär sommarplats för flanerande Huvudstabor, eller i varje fall någonstans boende. Här grillas det och slängs ölburkar så det står härliga till. Kanske blivande extrainkomst nu när panten gått upp till 1 SEK.



Bilden föreställer i n t e alliansens företrädare F. Reinfeldt och Annie get your Lööf, som stoppar huvudet i sanden inför faktumet att de misslyckats med att skapa jobb eller att klasskillnaderna ökar. Nä, de skäms och visar med den här bilden att de tagit sej vatten över huvudet, men försöker hålla sej flytande till valet 2014.



Bilden visar "Arken", ett smeknamn på Sveriges posthuvudkontor, som förståss också ligger i Solna. Arken kallas det för att det från sidan ser ut som ett strandat skeppsvrak i skogskanten.
postnord heter det numera, för efter sammanslagningen med Danske Post måstes det väl heta Nord och kanske Danmarks kontor heter postsyd då. Fråga Catta ? 
Man bör inte kasta sten i glashus, eller hur ?

            Tack prinsessan för att du kom med våren .
                                         Morsning  och glöm inte min bloggadress.                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar