fredag 15 april 2011

500:e bloggen. 14-15 april 2011

Idag smäller champagnekorkarna högt runt om i landet.  Jag producerar min 500:e blogg, som jag tillägnar Blondinbella, eller Isabella Löwengrip som hon egentligen heter,  med bilder från promenad runt Råstasjön i Solna och vad man kan se under vägen. Maud Olofsson kommer jag inte nämna.
Det var den 10 Feb. 2009 jag läste en artikel i DN om "Bella" som retade mej så till den milda grad, att jag beslutade mej för att ta upp Bloggkampen med henne.
Nu har jag emellertid reviderat min uppfattning om henne.   Hon är en ung, framåt och ambischjzöcz tjej, med många järn i elden och en del tar hon i Stureplansmiljö förståss.
Maud Olofsson har jag också ändrat uppfattning om, men inte till det bättre tyvärr. Snarare tvärtom, minst.



Nu börjar vi promenaden. Parkerar Volvon i närheten av skandalbygget Swedbank Arena, som kommer att förfölja oss runt hela sjön. 




Ett stenkast från skrytbygget ligger sjön och den här skylten välkomnar oss. Alltid så här års på våren hörs höga toner från alla fiskmåsar, Kanadagäss och änder, som alla planerar bygga sina bon i vassruggarna som finns runt hela sjön.

Det blev en mycket skön dag idag och där plötsligt såg jag årets första vitsippa. (anemone nemurosa) Jag som trodde att knappt........

.......blåsipporna kommit upp i den här kyliga våren, men det hade dom och röda blåsippor också. (Anemone hepatica)

Kommunen har faktiskt ansträngt sej och gjort fint runt sjön. Tagit ner sly, men tyvärr också en del stora och friska träd.

Berit uttryckte sin belåtenhet med att jag fotade henne vid så stora stubbar att hon fick känna sej liten. Vad hon nu menar med det ?
Hon är väl ingen stubbe ?

Även vita blåsippor finns där. Men jag tror jag visade det förra året också och kommer göra så nästa år, ifall ni glömt.

Var tvungen ta av tröja och jacka i solgasset.

Underbar plats vid strandkanten. I bakgrunden ser man Sundbyberg, sedan dör man, eller hur det var ? 

Här, ett stycke längre bort, har man ordnat med fågelbord, som även ekorren tackar för. Här samsas han med en talgoxe.

Han tog med sej en bit som han sitter och mumsar på, emedan jag sakta smög så nära jag kunde.

Plötsligt hör vi hur det knakar till i buskarna och vi upptäcker 3 st rådjur. Jag försöker sakta smyga mej närmare, men närmare kom jag inte. Önskar mej fortfarande en kamera med teleobjektiv

Här flyter också omkring svanar så ståtliga. De vet nog att de är störst, vackrast och bäst i sällskapet, för de ser lite malliga ut. Den här var ensam eller kanske honan ruvade på ägg i vassen ?

Ja blickar man bortåt andra sidan så förföljs man av det här stålskelettet runt hela sjön.

Den här lika skylten sitter på motsatt sida, vid vägen mot Hallonbergen. Berit läser informationen.

Nu är vi på "hemväg" ..........

.......och det här är vad vi ser.
Den här underbara promenaden är någonting som alla boende i Solna borde göra flera gånger om året. Träffade grannar när vi kom hem, som jag rekommenderade detta. De var nyinflyttade
(3 år sedan).
Men faan tar Salminen och company om det där bygget som ingen vill ha, kommer att påverka miljön med fågellivet där, negativt.
Och Maud Olofsson har inte avgått ännu.

Morsning alla vänner jag känner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar