torsdag 2 september 2010

Alliansens rätta jag

Den här 3 G-masten är det som gör det möjligt för mej att blogga här långt ut i skogen. Den står några hundra meter från där vi bor.


Alldeles i närheten av den växer det ljuvligt mycket av skogens röda guld, s.k. sossebär. Röda och varma.
Idag har alliansen visat sej från sin sämsta sida, igen, båda moderatpartierna M och C.
Moderaterna har mage att sätta upp valaffischer i Rinkeby med texten :
"Vi ska ha Sveriges bästa skola i Danderyd". Hur korkad kan man bli ? Ett hån mot alla som bor i Rinkeby.



Centermoderattanten fru Olofsson presenterar sin valfilm. Snälla ! Titta på den !
Den kallas "Framtidsdrömmar". I den framträder bl.a. en ung kille som tillfrågas om framtiden. Citat: " Skall du bli proffs när du blir stor". Pojken svarar "Nä jag ska lyfta A-kassa som Pappa".
Vidare i filmen: Ung tjej tillfrågas vad hon vill göra när hon gått ut skolan. Hon svarar: "Helst skulle jag vilja hoppa från praktikplats till praktikplats".

Det här är Berit som förnöjsamt begrundar dagens skörd. 10 l hink, litermått och båda plockarna fulla. På en timme åstadkom vi det.



Roligt att plocka, men sedan ska de tas om hand, rensas och kokas till sylt.

Åter till Mååd.
Hon säger att hon med filmen vill förmedla hur människors drömmar om framtiden ser ut.: "Är det A-kassa eller arbete? "
Filmen visar på ett förakt till människor som drabbas av arbetslöshet, sjukdom, och också pensionärer. Ren förolämpling. Borde anmälas till DO.
"Alliansens arbetslinje" avslöjas också idag i programmet "Uppdrag granskning".
Företag startas och anställer fattiga kvinnor från Lettland, som kommer hit och bor trångbott. Kan inte träffa och se sina barn växa upp i hemlandet. De kommer hit för att städa hos dom rika i Danderyd, Täby o.s.v, så de kan umgås med familjen och få tid över till mera golfspel. De har dessutom fått jobbskatteavdrag och nu också Rutavdrag.
I Uppsala har i dagarna avslöjats hur en ensamstående kvinna som är elallergiker inte fått någon hjälp på många år, av moderatstyret i Uppsala. Hennes enda värmekälla är stearinljus.
Nä, nu kan vi inte vänta längre än till den 19 sept. för att byta de 4 senaste årens egotrippade s.k. Aliansregering till en solidarisk och rättvis humanistisk rödgrön regering.
Morsning och goodbye Fredrik.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar